Top

Wat doen wij

Maatwerkoplossingen

WeCobot levert maatwerkoplossingen voor jouw automatiseringsvraagstuk. Als onafhankelijk cobot integrator werken we met verschillende merken cobots.  Hierdoor kunnen we altijd de beste keuze maken voor iedere specifieke toepassing.

Toepassingen

Lassen
MigMag of TIG lassen met een cobot?
Zeer snel makkelijk in bedrijf, daardoor kan het uit om een cobot in te zetten voor kleine series of zelfs enkel stuks laswerk.
Schuren en polijsten
Voor schuren en polijsten is gevoel nodig. Het volgen van een vlak of gekromd oppervlak, met een precieze en constante kracht is mogelijk met cobots. Met de juiste combinatie van hardware en software is het inleren van nieuwe producten snel en eenvoudig mogelijk.
Schroeven
Bij de assemblage van veel producten is schroeven een onderdeel. Een taak die vaak prima door een cobot overgenomen kan worden. Door medewerkers te ontlasten kan men meer doen in minder tijd. Omdat het bij een cobot niet nodig is te werken met veiligheidsschermen is een cobot schroef oplossing laagdrempelig in te voegen in bestaande assemblage processen.
Pick en Place,  Machine belading
Bewerkingsmachines zoals persen, frees of draai machines, pons machines etc. hebben een ding gemeen. Er moet altijd een onderdeel in, en na de bewerking moet het er weer uit. Werk dat bij uitstek geschikt is
oor een cobot. Pakken we het onderdeel op met een zuignap, magneet of juist een grijper? WeCobot zoekt de juiste totaal oplossing.
Overige
Naast bovengenoemde toepassingen zijn er nog veel meer toepassingen waar een cobot voor ingezet kan worden. ( o.a. lijmen, kitten, 3d meten, etc.) WeCobot bekijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

TurnKey

Wij selecteren welk type cobot geschikt is, en regelen volledig dat jouw cobot kan schroeven, lijmen, lassen, meten, picken, tillen, poetsen, schuren, machines kan beladen, of kan assembleren. Wij trainen de gebruikers en regelen dat de cobot kan samenwerken met mensen en andere machines.
Sommige bedrijven kiezen er voor een deel van het cobot project zelf te doen. Dit is uiteraard ook mogelijk. Voor en tijdens het project stemmen we af wie wat doet.